Technikai eszközök

 

TS 8/8 800-as kismotorfecskendő

Egyesületünk egy TS 8/8-as 800 l/perc-es kismotorfecskendővel rendelkezik. Melyet bevetésen, versenyen való részvételre, és a gyermek és ifjúsági tagozat oktatására használunk. Minősítő vizsgája megvan!

 

 

Honda WT30X zagyszivattyú

Az itt látható átemelő szivattyút a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól kaptuk 2013-ban kölcsönhasználatra. A bel- és árvízvédekezési teendők ellátása érdekében.

Technikai adatok:

- 1300 L/min névleges teljesítmény

- 8.5 LE motor

- 62 kg

- 1 db "B" szívó és 1 db "B" nyomó oldal

 

PH Progress 1000

A PH Progress 1000 átemelő zagyszivattyút a MTSZ 2014. évi tűzoltó pályázatán nyerte az Egyesületünk, melyet Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság adott át számunkra 2014.10.09-én. Jelen technikai eszköz a bel- és árvízvédekezési teendők ellátása érdekében szükséges.

Technikai adatok:

- 1000 L/min névleges teljesítmény

- 5.5 LE motor

- 30 kg

- 1 db "B" szívó és 1 db "B" nyomó oldal

 

Hasqvarna T 435 egykezes láncfűrész

A Hasqvarna T 435-ös egykezes motoros láncfűrészt a MTSZ 2014. évi tűzoltó pályázatán nyerte az Egyesületünk, melyet Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság adott át számunkra 2014.10.09-én. Jelen technikai eszköz favágás és ehhez kapcsolódó műszaki feladatok megoldása érdekében szükséges.

Új X-Torq® motorral szerelt fűrész fagondozási munkákhoz. Ez egy rendkívül könnyű és erőteljes modell, amely faápolásra alkalmas a talajon és a magasban egyaránt. Az kis súly és a jól kiegyensúlyozott fűrésztest könnyű munkavégzést biztosít.

Technikai adatok:

- 3 kg

- 1,5 kW

- vágáshossz: 30-35 cm

 

Dräger PAC 5500

A Dräger Pac 5500 egygázos gázmérőt a MTSZ 2016. évi tűzoltó pályázatán nyerte az Egyesületünk, melyet Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság adott át számunkra 2016.12.29-én. Jelen technikai eszköz a gázömlések és a CO szivárgás valamint, az ehhez kapcsolódó műszaki feladatok megoldása érdekében szükséges.

Különösen hosszú feladatokra kialakítva: a Dräger Pac 5500 egygázos gázmérő műszernek nem korlátozott az üzemi élettartama: az ideális, gyors és pontos egyéni monitorozásra és szén-monoxid mérésére szolgál.

Technikai adatok:

-  Az ütésálló gumitok megbízható védelmet nyújt a külső, mechanikai hatások és korrozív vegyszerek ellen.

- A nagy LCD kijelző különösen felhasználóbarát és a gázkoncentrációt és mértékegységet is mutatja.

- 60 eseményt képes tárolni, azok dátumával és idejével együtt.

- A Dräger XXS érzékelők annyira stabilak, hogy csak kétévente szükséges őket kalibrálni.

 

Hasqvarna 445 láncfűrész

A Hasqvarna 445-ös motoros láncfűrészt a MTSZ 2018. évi tűzoltó pályázatán nyerte az Egyesületünk, melyet Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság adott át számunkra 2018.12.04-én. Jelen technikai eszköz favágás és ehhez kapcsolódó műszaki feladatok ellátására alkalmas.

Második generációs, hatékony univerzális fűrész azok számára, akik értékelik a professzionális minőséget. Lassabb húzással is könnyen indul és felpattintható, egyszerűen nyitható tanksapka jellemzi. Az X-Torq® motor kevesebb üzemanyag-fogyasztást és alacsonyabb károsanyag-kibocsátást jelent. Az automata stop kapcsoló és az átlátszó üzemanyagjelző könnyebben kezelhetővé teszik a fűrészt. A Smart Start® és az üzemanyag-szivattyú minden alkalommal biztosítja a fűrész könnyű indítását. Centrifugális levegőtisztító rendszer a kopás csökkentése és a szűrőtisztítások közötti hosszabb üzemidő érdekében. A flip-up tanksapka könnyen nyitható és ugyanilyen könnyen zárható tankolás után. A kombinált szívató/ leállító kar és az üzemanyag szivattyú lehetővé teszi a könnyebb indítást.

 

Flinke FK-9900 láncfűrész

Flinke benzinmotoros láncfűrészt adományban kaptuk felajánlásként. Nagy teljesítmény és brutális erő, német minőség, jellemzi a Flinke láncfűrészeket. Kényelmes ergonomikus kialakítás, stabil biztonságos fogás
Tulajdonságok:

 • Lökettérfogat: 65 cm3
 • Teljesítmény: 3,6 kW (4.8 lóerő)
 • Alapjárat: 3000 rpm
 • Maximum fordulatszám: 13500 rpm
 • Automata benzinpumpa
 • Gyújtógyertya: L8RTF
 • Üzemanyagtartály térfogata: 0,5 Liter
 • Üzemanyag: keverék (25:1)
 • Olajtartály térfogata: 0,2 Liter
 • Automata láncolajozás
 • Láncsebesség maximum teljesítményen: 15 m/s
 • Vágólap hossza: 405 mm (16 inch)
 • Súly (lánc és vezető nélkül): 5,5 Kg
 • Zajszint: 110 dB(A)