MERCEDES 814 ROSENBAUER TLF 1000 AT

 
A Katasztrófavédelem által 2017. 09. 21-én ÖTE-énk számára átadásra kerülő teljesen felújított Mercedes 814 D típusú tűzoltó gépjárműfecskendővel bővült gépparkunk, melyel egy magasabb szinten tudjuk falucskánk tűzvédelmét biztosítani.
 

A gépjármű leírása:

Alváz típusa: Mercedes-Benz 814D
Motor: Mercedes-Benz OM 364 LA
Hengerek száma: 4
Hengerűrtartalom: 3.972 cm³
Teljesítmény: 136 LE / 100 KW
Végsebesség: 110 Km/h
Fékrendszer: hidraulikus, pneumatikus fékrásegítővel, ABS
Szállítható személyek száma: 1+5 fő
Össztömege: 7.500 kg

Renault Trafic Kombi

Főként csapatszállító, de szerkocsiként is használjuk!

Az MVH által kiírt, és az MTSZ által koordinált gépjármű pályázatán keresztül jutott Egyesületünk ehhez a gépjárműhöz. Nem csak az ÖTE felszerelését gyarapítva és működését segítve használjuk a gépkocsit, hanem szervesen részt veszünk a helyi szociális tevékenységekben és segítséget nyújtunk a BMTSZ-nek a külhoni kapcsolatok kiépítésében, fennatrtásában is. Elsődlegesen az ÖTE technikai eszközeinek a gépre történő felpakolásával a működési területünk tűzmegelőzését és tűzvédelmét látjuk el. E mellett a helyi szociális intézménynek segítünk a mozgásában korlátozott klubtagok foglalkozásra történő beszállításában és a szociális ebédhordásban, valamint időnként a intézményi lakók kórházba illetve szakrendelésre történő eljutásában. A járművel kisegítjük a helyi Települési Mentőcsoportot feladatainak ellátásában.

A gépjármű leírása:

 

Tűzoltó utánfutó

 

Jelenleg kimondottan tűzoltó fecskendővel nem rendelkezünk. Mozgatható járművünk kismotorfecskendős tűzoltó utánfutó, melyet az Önkormányzat valamely menetre kész MTZ traktorja vontatja. Jelenleg technikai felszerelésünk egy része is, erre van felpakolva.